Hollandse winterwarmte

Bloemkool kerrie soep
(40 pers.)

8 uien, gesnipperd
8 knoflooktenen, fijngehakt
2 preien, in ringen gesneden
6 bloemkolen, gewassen en in stukken gesneden
Zonnebloemolie
6 eetlepels kerrie
groentebouillonpoeder
6 liter water

25 gram boter
25 gram bloem
500 ml melk

1 paksoi (garnering)

Verwarm een scheut olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, kerrie en prei.
Voeg het bouillonpoeder en  de bloemkool toe.
Schenk het water erbij en breng aan de kook.
Laat de soep circa 15 minuten koken tot bloemkool gaar is.

Maak van 25 gram boter en 25 gram bloem een roux.
Voeg 500 ml melk toe en maak een bechamelsaus.
Voeg toe aan de bloemkoolsoep.

Pureer de soep met een staafmixer.
Schenk de soep in kommen en garneer met heel fijn gesneden paksoi.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s